top of page

Ovocné kože sú a budú stále in

Aktualizováno: 26. 3. 2020


Už ste o nich asi počuli, nie? Minimálne ste ich videli, možno chutnali a niektorí z vás snáď aj pripravili doma. Inak, majú ich hotové v aj obchodoch. Niektoré dokonca majú parádne detské balenia, v ktorých je ukrytá farebná kartička. Ja ich mám v zásobe pre prípad, že nestihnem zabezpečiť dostatok jedla na dcérinu desiatu.

Domáce ovocné kože sú super trvanlivá fajnotka a keď končeky namočíte do kvalitnej čokolády, posuniete túto dobrotu o level vyššie.


ovocné kože
ovocná koža

Ovocné kože si pripravíte jednoducho. Prvý krok je zabezpečiť si chutné ovocie. Ideálne zo záhradky. Ak zo supermarketu, tak ideálne slovenské (nájdete v napríklad v Bille zn. slovenská farma). Keď máte chuť na exotiku, mangová koža je čistý dream. Druhý krok je čo najlepšie rozmixovať vybrané ovocie. Môj obľúbený pomer sú dve stredne veľké jablká a jeden banán (áno, ten nie je slovenský a dá sa z receptu vynechať. V recepte slúži na zjemnenie hmoty a osladenie). Ak vám ovocie nejde rozmixovať, môžete pridávať po lyžiciach vodu.

Tretí krok je rozložiť hmotu na pláty zo sušičky a trpezlivo čakať, kým sa pri teplote 42 stupňov vysušia tak, že sa dajú prevrátiť a sušíme ich dokým nie sú suché, nie úplne presušené. Ak sa vám stane, že kože sa budú pri rolovaní lámať, nechajte ich pár dní v chladničke. Nasajú vlhkosť a budú pekne poddajné. Čas sušenia je rozdielny, závisí od sušičky, hrúbky nanesenia a vašej trpezlivosti.

V prípade, že máte radi čisté chute, dochucovať nemusíte. Môžete však pridať napríklad škoricu, zázvor, kardamon či iné bylinky a korenia.

A čo ak nemáte sušičku? No blížia sa vianoce...tak to môže byť tip na darček (napíšte mi, vybavím vám zľavu). Ale ak vás tento spotrebič ešte neláka, môžete použiť vašu rúru. Nastavíte ju len na 50 stupňov a sušíte pri otvorených dvierkach. Všetko sa dá :)

Toto sú naše ovocné kože z vianočného balíčka. Sú pekné a reprezentatívne, čo poviete?

vianočné ovocné kože

523 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page